Jimi Hendrix figurája és két felvétele is szerepel a Guitar Hero című videojáték negyedik kiadásában. Az 1970-ben elhunyt amerikai gitáros munkásságának jogtulajdonosa, a Seattle-i Experience Hendrix és a játékot fejlesztő Activison and Red Octane megállapodása szerint a játék World Tour című kiadásában szerepel majd a Purple Haze és a The Wind Cries Mary című dal, és megjelenik egy Jimi Hendrix-karakter - szaknyelven avatar - is.
Az októberben debütáló új Guitar Hero további újdonsága, hogy a gitáralakú kontroller mellett dobszimulátor és mikrofon is tartozik hozzá. A játékban zeneszerkesztő program is lesz, amellyel saját felvételeket lehet készíteni, és elindul a Guitar Hero Tunes közösségi portál, amelyen a játékosok közzétehetik a szerzeményeiket.
A Guitar Hero az utóbbi évek egyik legsikeresebb videojáték-sorozata. Leginkább a karaoke-hez hasonlít; a játékos nagy slágereket játszik a gitárszimulátorral a képernyőn megjelenő utasításokat, a "kottát" követve. Nagy riválisa a Rock Band virtuális rockbandajáték, amelynek ugyancsak ősszel jelenik meg az új kiadása. (MTI)