Kényszerleszállást hajtott végre egy Görögországból Angliába tartó utasszállító, mert két részeg angol lány botrányt csinált a repülő fedélzetén - adta hírül az AFP szombaton. A pilóta akkor döntött a kitérő mellett, amikor a nők már az ajtót kezdték feszegetni, hogy "friss levegőt szívjanak".
A repülő a görögországi Kos szigetéről szállt föl, hogy az észak-angliai Manchesterbe vigye a nyaralásból hazatérő utasokat. Csakhogy a fedélzetre felszállt egy 26 és egy 27 éves nő is, akik már az induláskor láthatóan részegek voltak.
A fiatal lányok akkor váltak agresszívvé, amikor a légiutaskísérő megtagadta tőlük, hogy alkoholt szolgáljon fel nekik. Gondolták segítenek magukon, és elővették a fedélzetre magukkal vitt saját szeszesitalukat. A személyzet azonban nem akarta engedni, hogy még többet igyanak, erre elszabadult a pokol: a dulakodás közben például egy másik utast fejbe akartak kólintani egy vodkásüveggel.
A pilótánál azonban akkor telt be a pohár, amikor a lányok a repülő egyik ajtaját kezdték el feszegetni állítólag azért, hogy "friss levegőt szívjanak". A 10 ezer méteres magasságban járó gépen ez végzetes lehetett volna, így az utasszállító megszakítva az eredeti irányát, leszállt a németországi Frankfurtban.
A randalírozó fiatal lányokat a német rendőrök egy időre őrizetbe vették. A légitársaság - amelyet a tudósítás nem nevezett meg - a magukról megfeledkezett angol lányokon fogja behajtani a kényszerpihenő költségeit. (FH)