horoszkóp

Az ideális orosz nő lehet okos, de csak ha csöndben teszi

2008.08.03. 13:02

Az ideális nő tapintatosan okos, hogy még véletlenül se hozza zavarba a teremtés koronáit - vélik az orosz férfiak. A SuperJob című orosz hírportál ezer férfit faggatott ki arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ideális nőnek. A felmérés készítőit az is érdekelte, hogy ugyanazt a tulajdonságokat tartják-e kívánatosnak a férfiak, ha feleségükről, vagy a barátnőjükről van szó. Mint kiderült, a két elképzelés meglehetősen távol esik egymástól: míg a barátnők esetében általában a szépség és kedvesség a fő szempont, az asszony mindenekelőtt legyen hűséges és házias - írta az Izvesztyija című orosz lap.Az orosz férfiak 46 százaléka voksolt egyébként a női intellektus fontosságára, a feleségek esetében az igenlő válaszok aránya mindössze 29 százalék volt. Sok férfi szerint a nejnek azért kell az ész, hogy jó tanácsokkal lássa el élete párját, sokan viszont csupán azt várják el hitvesüktől, hogy okosan hallgasson.
    A második helyre a szépséget sorolták. Ám míg a külcsín tekintetében a teremtés orosz koronái rendkívül igényesnek bizonyultak, részletesen meghatározva a nőiesség összes jellemzőjét, mindössze néhányan jegyezték meg, hogy azért a belbecs is fontos.
    A harmadik helyre a jóság került, amelynek fontosságára a válaszadók ötöde mutatott rá. Feleség esetében azonban ez nem is oly fontos, hiszen esetükben a jóság nem került be az első ötbe, a megkérdezetteknek mindössze 14 százaléka voksolt erre a jellemvonásra.
    Egy törvényes hitves esetében a jóságnál lényegesen fontosabb szempont a feltételnélküli hűség - így vélekedett a férfiak 20 százaléka. A barátnőtől csupán a válaszadók 16 százaléka várja el a hűséget.
    A háziasság a feleség esetében sokkal fontosabb, mint az alkalmi barátnőnél - előbbire a férfiak 20, utóbbira 9 százaléka voksolt. Az urak itt is igen magasra állították a mércét, hiszen egy ideális hitvesnek úgy kell főznie, mint egy mesterszakácsnak, s emellett nem árt, ha takarít, mos és vasal.
    Megértést a feleségtől a férfiak 9 százaléka, a barátnőtől pedig csupán 5 százaléka vár, gyengédséget és kedvességet viszont elsősorban a hölgyismerőstől, s nem a törvényes hitvestől, legalábbis ilyen értelemben nyilatkozott a megkérdezettek 7 és 5 százaléka.
    A válaszadók 11 százaléka nem tudta meghatározni az ideális nő kritériumait, a megkérdezettek 18 százaléka pedig zavarba jött, mondván: legfontosabb a szeretet, a szerelem, egyébként pedig "fogalmunk sincs, hogy miért szeretjük őket."