Másfél kilós a Nyíregyházi Állatpark kiselopárdja

2008.08.04. 22:09

Leopárdkölyök született a Nyíregyházi Állatparkban. A kis párducot hétfőn láthatták először a látogatók, és most kapta meg az első védőoltást is. Egyelőre csak tejet iszik, de néhány hét múlva már a nyers húst is megkóstolhatja - tudta meg a Független Hírügynökség.

A dán papa és a francia mamának ez az első alma, a kölyök jelenleg 8 hetes, de már morog és próbálgatja az erejét. Éles fogai miatt gondozóitól a Sefu (Szefu) nevet kapta, ami szuahéli nyelven kardot jelent. A kis leopárd alig 40 dekával született, most másfél kilót nyom. "Szasa, a 11 éves hím már régóta állatparkunk lakója, a 10 éves nőstény azonban csak tavaly érkezett hozzánk egy franciaországi állatkertből" - mondta Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

A kis leopárdot ma beoltották és megkapta első gyógyszereit is. A kölyök jelenleg anyjával közös kifutóban él. Gondozói azt tervezik, hogy másfél éves koráig marad Nyíregyházán, utána pedig valószínűleg átviszik egy másik európai állatkertbe. A Nyíregyházi Állatpark fotói a bébiről itt láthatóak.