Itthon is rekordot döntött a legújabb Batman film. A Batman, a sötét lovagról az amerikai sikerek után kiderült, hogy a hazai közönség is nagy izgalommal várta a folytatást. Eddig 18.312 néző volt kiváncsi Christopher Nolan filmjére, ezzel maga mögé utasított olyan sikerfilmeket, mint például a legújabb Indiana Jones film. A tavalyi Harry Potter és a Főnix rendje óta egyik film sem nyitott ennyire jól.
A Batman, a sötét lovag 19 millió 664 ezer 14 forintos nyitónapi bevételt ért el. Már a múlt héten rekordot döntött Amerikában az új Batman film, mivel 18 nappal a premier után elérte a 400 millió dolláros bevételt, kizárólag Észak-Amerikában, így megelőzte a 2004-ben bemutatott Shreak 2-t, és annak 43 napos eredményét.
Nem meglepetés a nagy érdeklődés a film iránt, mondják az alkotók hiszen olyan színészek kaptak benne helyet, mint Gary Oldman, Aaron Eckhart, Christian Bale, és a film forgatása után elhunyt Heath Ledger, akit a hollywoodi pletykák szerint posztomusz Oscar-díjra jelölik Joker megformálásáért.(FH)