Az Entertainment Weekly alaposan kikérdezte a két elnökjelöltet, John McCaint és Barack Obamát. Azonban ezúttal nem a politikai nézeteiket osztották meg, hanem kedvenc hőseiket, énekeseiket és televíziós műsoraikat nevezték meg, illetve kiválasztották a kedvenc filmes elnöküket. McCain szerint a 24 című sorozat elnöke, Dennis Haysbert, míg Obama szerint a Manipulátor című filmben Jeff Bridges alakította a legjobban az Egyesült Államok elnökét.

 

A 47 éves Barack Obama kedvenc filmes hősei Batmen és Pókember, legszívesebben Frank Sinatrat, Bob Dylant, Sheryl Crow-t, és John Coltrane-t hallgat. Kedvenc filmje a Robert Altman 1970-ben bemutatott háború ellenes vígjátéka, a M.A.S.H és mint kiderült, szívesen nézi a Dick Van Dyke Showt is. Obama azt is elmondta, hogy legutoljára a Shrek harmadik részét látta a moziban, és első mozis emléke a Szabadnak született című filmhez kapcsolódik.

 

A 71 éves John McCain kedvenc szuperhőse Batman, aki szerinte az igazságért a leküzdhetetlennek tűnő akadályokkal is képes szembeszállni, zenei ízlése elég összetett: szereti az ABBA együttest, Roy Orbisont, ugyanakkor Ushert is szívesen hallgat, és egyik kedvenc sorozata a Dexter. Legutoljára az Indiana Jones negyedik részét nézte meg, ami kifejezetten tetszett neki, mivel „az öregember győzött”, első mozis emléke pedig az 1942-es Bambi volt.