John Edwards pénteken beismerte, hogy hűtlen volt a feleségéhez, azt azonban tagadta, hogy ő lenne az apja a 42 éves Rielle Hunter idén februárban született gyermekének. Az amerikai Demokrata Párt volt elnökjelölt aspiránsa majd egy évig tartó tagadás után állt elő a vallomásával, amelyben lényegében azt is elismerte, hogy hónapokon át hazudott.
Az amerikai politikusról tavaly októberben írta meg a National Enquirer című amerikai lap, hogy viszonyt folytatott egy nővel, aki a kampányvideói készítésében vett részt. Akkor még a nő, Rielle Hunter is tagadott. John Edwards pénteken az ABC amerikai tévének azt nyilatkozta, hogy ismételten hazudott a viszonyról, amikor letagadta. Azt is mondta a tévének, hogy a feleségének már bevallotta a kapcsolatot, és bocsánatát kérte. Elisabeth Edwards a beismerést megerősítette az amerikai sajtónak.
A poltikussal sokan rokonszenveztek Amerikában, amikor rákos feleségével kéz a kézben kampányolt idén a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. A híresztelések a titkolt viszonyról akkor erősődtek fel, amikor Rielle Hunter februárban megszülte Frances Quinn Hunter-t Kaliforniában, de a születési bizonyitványba nem jegyeztette be az apa nevét. Edwards az ABC-nek továbbra is tagadta, hogy ő lenne a gyerek apja, és közölte, hogy apasági vizsgálatot kér. (Független Hírügynökség)