Kenguruhúsból készült burger fogyasztását javasolja egy ausztrál tudós a Föld megmentése érdekében - közölte szombaton internetes oldalán a BBC. A kutató szerint kevesebb marhát kellene tenyészteni, mert ezek az állatok felelősek az üvegházhatást okozó gázok egy részéért. Szakemberek szerint a gázok, amiket a birkák és a szarvasmarhák bocsátanak ki, sokkal nagyobb mértékben befolyásolják a globális felmelegedést, mint a szén-dioxid. A kenguruk ugyanakkor szinte egyáltalán nem termelnek metánt. Az erszényesek emésztőrendszerében másfajta mikroorganizmusok vannak, mint a lábas jószágokéban - magyarázta George Wilson, az Ausztrál Vadvédelmi Szolgálat munkatársa. A hagyományosan húsukért tenyésztett birkák és tehenek helyett kengurukat kellene tartani. "Remek ízük van, a vadhúsra hasonlít" - állítja a tudós. (FH)