Moszkvában pénteken, 2008. 08. 08-án 1593 párt adtak össze, vagyis mintegy ötszázzal többet a napi átlagnál. Eredetileg 1675 ifjú pár akarta éppen ezen a napon kimondani a boldogító igent, de valamivel több mint 80 pár nem jelent meg az anyakönyvvezető előtt.
A "három nyolcas" napjára nagy számú esküvőt vártak, ezért a házasságkötő termek egészen este 21 óráig nyitva tartottak. A tavalyi 07.07.07-es dátumhoz képest azonban nem jelentkeztek többen, és a jelentkezők közül nagyjából ugyanannyian gondolták meg magukat, mint tavaly.
Mivel 2001. január 1-én a házasságkötő termek zárva voltak, ezért a különleges dátumokkor tartott esküvők divatja 2002. február 2-án kezdődött, mindössze mintegy 500 násszal, és azóta nő a házasságkötések száma ezeken a napokon. Hogy hányan akarnak ilyenkor esküvőt tartani, az attól is függ, hogy a hét mely napjára esik a különleges dátum. Mindesetre a statisztikák szerint az orosz párok jobban szeretik még a hagyományos ünnepeket: volt olyan vallási ünnep májusban, amikor 2478 párt eskettek, s még a viszonylag új keletű Város napján is 1814 pár kötött házasságot: igaz, Moszkva szeptember elején tartott születésnapja kétnapos ünnep volt. (MTI)