Harminchárom évvel a bemutató után újraforgatják a Rocky Horror Picture Show című kultusz musicalt - közölte a BBC hírportálja szerdán. A brit Sky Movies és az amerikai MTV közös finanszírozásában készülő alkotás munkálataiban részt vesz az eredeti színdarab, majd az ennek nyomán készült film egyik írója, Richard O'Brien is.
A remake-csapat tagja lesz a zenés horror-komédia eredeti változatának producere, Lou Adler is, aki elmondta, hogy terveik szerint az új alkotás a régi rajongóknak éppúgy kellemes élményt nyújt majd, mint azoknak, akik először találkoznak a történettel. A '70-es években készült film rendezője, Jim Sharman pedig úgy vélekedett: ugyan az eredeti filmben szereplő néhány dolgot nem lehet felülmúlni, ám az új musicalnek is lesznek saját erősségei.
A klasszikus giccsalkotásként is számon tartott filmet 1975-ben mutatták be, a főszerepekben Tim Curry-vel, Susan Sarandonnal és Meat Loaffal. A történetet azonban már 1973-ban megismerhette a közönség - ekkor tartották ugyanis az eredetileg színpadra írt alkotás színházi bemutatóját. A történet szerint egy házaspár tagjai nászútjukon kísérteties kastélyba tévednek, ahol a fiatalok életük legkülönösebb és legrémisztőbb kalandja során tanúi lehetnek egy titokzatos transzvesztita tudós kísérleteinek. (FH)