Boban Markovic fia megnősült

2008.08.21. 14:52

Marko Markovic már komoly házasemberként lép fel augusztus 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon apjával, Boban Markovic trombitással, és közös zenekarukkal - csütörtökön nősült meg egy sok híresség részvételével megtartott, hét országra szóló lakodalom során - írja az MTI.

 

Emir Kusturica világhírű filmrendező, Goran Bregovic zenész és zeneszerző (egyebek mellett a Djurdjevdan szerzője), miniszterek, vezető politikusok, kiemelkedő sportolók, színészek, a szerbiai gazdasági elithez tartozó üzletemberek vannak a 400 VIP-vendég között, aki a cigány hagyományok szerint három napig tartó lagzira érkezett.

 

A mulatság már szerdán este elkezdődött Vladicin Hanban, a Markovic-család lakóhelyén - kétezren ünnepelték hajnalig, zeneszó mellett a húszas évei elején járó Markót és választottját, Snezana Raimovicot, aki férjétől alig tíz kilométerre, Surdulicában született. Csütörtökön Vranjéban tartották a hivatalos esküvőt, s pénteken Vladicin Hanban fejeződik be a lagzi.

Az apja által világszerte népszerűvé tett balkáni trombitazenét mesterfokon művelő, egyben modern elemekkel gazdagító "kis" Markovic ezúttal nem nyúl a trombitához: a legjobb dél-szerbiai zenekarok fújják a rezet az esküvőjén, amelyen a világ minden részéből számos külföldi vendég - Boban Markovic barátai - is részt vesz. Számukra harminc szobát foglaltak le a Vranje hotelben, s az épület körül 200 parkolóhelyet is a lagzin részt vevők gépkocsijainak. A vendégeket kiszolgáló száz pincér erre az alkalomra zöld ingből, fekete mellényből és piros nadrágból álló új uniformist kapott. Az esküvői vacsora végén mintegy százkilós, csaknem háromméter magas, az Eiffel-tornyot mintázó esküvői tortát osztanak szét a friss házasok.