Kétórás cardiffi koncertjével szombat este megkezdődött Madonna öthónapos világkörüli turnéja Nagy-Britanniában. A Sticky and Sweet (Ragacsos és Édes) című koncertkörút során az amerikai sztár összesen 49 városban lép fel december 17-ig. A Hard Candy (Keménycukor) című új album népszerűsítését szolgáló koncertsorozat első állomásán az énekesnő férje, a brit rendező, Guy Ritchie, valamint három gyermekük is megjelent. A show során - amelyben 16 táncos és egy 12 tagú zenekar segítette az Madonnát - az új lemez dalai mellett olyan korábbi slágereit is elénekelte az ötvenéves sztár, mint a Like a Prayer, a Hung Up vagy a Music.

 

A cardiffi Millennium Stadionban rendezett koncerten Madonna fricskát mért az amerikai Republikánus Párt leendő elnökjelöltjére, amikor a Get Stupid (Hülyülj meg) című szám közben a háttérben megjelent John McCain portréja, Adolf Hitler és a zimbabwei Robert Mugabe képével együtt. A négy részből álló koncert első felében az 1920-as évek art deco stílusa uralkodott, és az énekesnő Ginevchy ruhában lépett színpadra. A második rész a '80-as évek New Yorkját idézte, a harmadikban a román cigányzenéé volt a főszerep, az utolsó negyedben pedig távol-keleti elemek is helyet kaptak. A turnéra egyébként állítólag 650 órát próbáltak a fellépők.

A walesi koncert után augusztus 26-án a dél-franciaországi Nizzában folytatódik a turné, a következő hónapokban pedig körbejár az európai nagyvárosokban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Dél-Amerikában. A sztár ezúttal sem jön Magyarországra - noha korábban szó volt erről is. Hozzánk legközelebb Bécsben, szeptember 23-án lép fel a díva. A turné utolsó állomása december 18-án a brazíliai Sao Paulóban lesz.