Édesanyja idősori demenciájáról is írt hamarosan megjelenő könyvében Carol Thatcher, a volt brit miniszterelnök lánya, akinek művéből részletek jelentek meg a vasárnapi brit lapokban. A Vaslady lánya szerint Margaret Thatchernek már a legegyszerűbb tényekre való visszaemlékezés is nehézséget jelent, és a rosszabb napokon előfordul, hogy beszéd közben nem fejezi be a mondatait a volt kormányfő.

Mindig úgy gondoltam rá, mintha kortalan lenne, időtlen, és olyan, akiben nem lehet kárt tenni - írja Carol Thatcher a könyvben. Az asszony szerint míg korábban semmit sem kellett kétszer elmondani az édesanyjának, mert olyan félelmetes memóriája volt, addig most előfordul, hogy újra és újra felteszi ugyanazt a kérdést, anélkül, hogy észrevenné ezt. Carol Thatcher szerint édesanyja időről időre elfelejti azt is, hogy férje, Denis 2003-ban meghalt.

A könyvből azonban az is kiderül, hogy a volt miniszterelnök felélénkül a politikai témájú és a Downing Street-i időket idéző beszélgetésektől. Carol Thatcher szerint, amikor egy régi barátja Mihail Gorbacsovról kérdezte édesanyját, ő rögtön visszaváltozott Vasladyvé, és nagyon határozottan fejtette ki a véleményét.

Margaret Thatcher Nagy-Britannia első, és eddig egyetlen női miniszterelnöke volt, aki 1979 és 1990 között vezette a konzervatív brit kormányzatot. A most 83 éves politikus-asszony 2002-ben, orvosai tanácsára hagyott fel a közszerepléssel, miután számos kisebb agyvérzés érte őt.