Egy délolasz pap szeptemberben készül elindítani a Miss Apáca 2008 olaszországi szépségversenyt - olvasható a Corriere della Sera című napilap vasárnapi számában.
    Antonio Rungi már széles körben ismert újító ötleteiről - legutóbb például a rózsafüzért a tengerparti strandolókkal imádkozta el, két öltözőkabint átalakítva szentéllyé.
    "Azt hiszik, hogy az apácák mind öregek, rusnyák és savanyúak? Ma az esetek zömében tele vagyunk fiatal és életteli szerzetesnőkkel, köszönhetően többek között a külföldiek érkezésének" - bizonygatta a verseny létjogosultságát az atya.
    A szépségversenyre a Krisztus menyasszonyai még ebben a hónapban egy fényképpel jelentkezhetnek. Rungi ígérete szerint a képeket a jelölt kívánságának megfelelően publikálja saját blogjára. A jelentkezőket kizárólag az honlap látogatói bírálják, az apácáknak nem kell semmilyen ruhakölteményben - és főként nem anélkül - a kifutókon sétálniuk.
    "Egyszerűen csak küldjék el a legjobb képet, olyat, amelyen a legszebbnek és legkifejezőbbnek érzik az arcukat, amely szól valamiről akár esztétikai, akár spirituális téren" - buzdítja a nővéreket Rungi.(MTI)