Augusztus 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad koncertet a Boban & Marko Markovic Orkestar. A szerb fúvószenekar budapesti estjén Palya Bea lesz a sztárvendég - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn Naszály György, a rendezvény sajtófőnöke.
A több mint negyedszázados múltra visszatekintő zenekar tagjai évente 100-120 koncertet adnak. Az eltelt időszakban 11 lemezt adtak ki. A Kusturica filmekből azok is ismerhetik zenei világukat, akik élőben még nem hallgatták meg a szerb fúvósokat. A Djurdjevdan, az Arizóniai álmodozók, a Mesecina, a Bubamara és a Kalasnyikov azok a slágerek, amelyeket minden koncertjükön eljátszanak, és ez így lesz a Margitszigeten is.
A zenekart ma már nem Boban Markovic, hanem a fia vezeti. A kritikusok szerint hangszerbeli tudása, improvizációs készsége azt bizonyítja, hogy várhatóan édesapaja sikereit is túlszárnyalja majd.
A margitszigeti koncerten Palya Bea is fellép a zenekarral. A Boban & Marko Markovic Orkestar és Palya Bea nem először áll egy színpadon. Másfél éve a Művészetek Palotájában már sikert aratott közös produkciójuk.