Jellemvizsgálat után döntenek arról az ausztrál hatóságok, hogy kaphat-e vízumot az amerikai rapper, Snoop Dogg - írja a Független Hírügynökség. A 36 éves zenészt tavaly nem engedték be Ausztráliába, és Nagy-Britannia sem adott neki vízumot az igazságszolgáltatással történt összeütközései miatt.
Snoop Dogg (eredeti neve: Cordozar Calvin Broadus) júliusban nyújtotta be vízumigénylését az ausztrál hatóságoknak, és eddig még nem kapta meg a beutazási engedélyt - közölte az ausztrál bevándorlási hivatal szóvivője. A hivatal úgy határozott, hogy átfogó jellemvizsgálat kell a döntés meghozatala előtt. Snoop októberben egy másik amerikai rapsztárral, Ice Cube-al turnézna Ausztráliában.

Snoop többször is összeütközésbe került a törvénnyel az utóbbi években. A rapper 2007. áprilisában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott lőfegyverbirtoklásért és marihuána szállításért egy kaliforniai bíróságon, miután nem támadta meg az ellene felhozott vádakat. Svédországban marihuánafogyasztás miatt vették őrizetbe, London pedig azután utasította el vízumkérelmét, hogy egy nagyobb társasággal a Heathrow repülőtéren randalíroztak.

Tavaly az ausztrál hatóságok megtagadták az amerikai rappertől a vízumot. Ahogy az akkori bevándorlási miniszter fogalmazott: "nem olyan fickónak tűnik, akit szivesen látunk az országban".