Aranyhasú mangábékölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben: az augusztus közepén napvilágot látott aprósággal együtt immár hat különböző korú kölyök hancúrozik a kifutóban.
A Nyugat-Afrikában őshonos, veszélyeztetett majomfaj az egész világon csak kilenc állatkertben látható, és a jelek szerint Budapesten szaporodik legjobban. A Helga nevű, tizenhét esztendős anyaállat maga is Budapesten jött a világra, és már eddig is számos kölyöknek adott életet. A most született kicsivel együtt összesen hat - négyévesnél fiatalabb - kölyök cseperedik az aranyhasú mangábék budapesti kifutójában. Rajtuk kívül még három felnőtt nőstény (Regina, Sarolta és a már említett Helga), valamint a Jochen nevű vezérhím alkotja a budapesti csapatot.
A kölykök hathónapos vemhesség után jönnek a világra, az ivarérettséget pedig 4-5 évesen érik el. Állatkerti körülmények között, ahol lényegesen tovább élnek, mint a természetben, élettartamuk akár a harminc esztendőt is elérheti. A Fővárosi Állat- és Növénykertben az 1912-ben épült, majd 2004-ben felújított Majomházban, és a hozzá csatlakozó tágas szabadkifutóban láthatók az aranyhasú mangábék.