Egy tinédzserekből álló csoport gyülekezett abban a kisvárosban, mert úgy gondolták, hogy ott rejtőzhetett el a pedofil Gary Glitter, miután visszatért Thaiföldről Angliába. A „Tűnj innen Gary Glitter” táblákkal felszerelkezett tömeg, miközben folyamatosan kántálta, hogy „pedofil, pedofil”, megpróbált bejutni abba a háznak a garázsába, ahol a férfit sejtették, írja a Daily Mail.
Miután a környéken lakók tudomására jutott, hogy városukban rejtőzhetett el a pedofil férfi, többen is azt nyilatkozták, hogy nem szeretnék, ha továbbra is a gyerekeik közelében maradna Glitter. „A gyerekeim kint játszanak az utcán, nem akarom, hogy egy olyan pedofil legyen a környezetükben, mint Glitter”, mondta az egyik lakó. „Az olyan embereket, mint ő, ki kéne tiltani az ilyen környékekről, mint a miénk. Szerintem egyszerűen vissza kellene küldeni a börtönbe”, mondta egy másik felháborodott szomszéd.
Az egyre indulatosabb tömeg egyébként annak ellenére kezdett el gyülekezni az előtt a bizonyos ház előtt, hogy tényleg biztosak lettek volna benne, hogy ott rejtőzik a férfi. A gyanú valószínűleg azért terelődhetett arra az épületre, mert a tulajdonosa gyakran van távol.
Glittert - eredeti nevén Paul Francis Gadd - 2005 novemberében tartóztatták le Vietnámban és elítélték egy 11 és egy 12 éves lány molesztálásáért. A 64 éves férfi három éves börtönbüntetést kapott, de később három hónappal csökkentették büntetését.