Meghalt a kétfejű bangladesi csecsemő

2008.08.28. 15:04

Váratlanul belázasodott és légzési nehézségek következtében meghalt a hétfőn született "kétfejű" bangladesi csecsemő, közölte csütörtökön a jessore-i kórház egyik orvosa.
A Dakkától 135 kilométerre lévő Kesobpurban világra jött, két szájjal táplálkozó, de egyébként csak egy gyomorral - és fiú nemi szervvel - rendelkező bébi akkora szenzációt keltett, hogy több mint százezer ember sereglett a kis helyi kórházba. Rendőrségi védelmet kellett biztosítani a 22 éves anyának és gyermekének - akik kezdetben jó egészségi állapotban voltak.
A szülés után nem sokkal a valamivel jobban felszerelt jessore-i kórházba szállították őket. Az orvosok ott azt javasolták, hogy a csecsemőt Dakkában, egy fővárosi specializált gyógyintézetben kezeljék tovább, de erre a családnak nem volt pénze, ezért hazavitték otthonukba az újszülöttet, aki a Kiron nevet kapta. A baba csütörtökre virradó éjszaka meghalt, írja az MTI.
A 144 millió lakosú Bangladesben az utóbbi években többször is születtek sziámi ikrek. A kis Kiron esetében az orvosok azt feltételezik, hogy egyetlen embrió rendellenes fejlődéséről volt szó.