A Harrods áruház Nagy-Britannia 20 jellegzetes tájételének fagylaltváltozatát kínálja a következő napokban. Elsőként három skót ínyencség: a füstölt hal, egy omlós sütemény, valamint a disznósajt és hurka ötvözete, a haggis jelenik meg. Az összes fagylaltot természetes alapanyagok felhasználásával készítik el - olvasható a BBC hírei között. A továbbiakban a fagylaltkínálatban megjelennek olyan hagyományos brit különlegességek, mint a yorkshire-i puding, vagy a Worcestershire-szósz. Gino Soldan cukrászmester szerint a skót ízek "fagylaltosítása" igazi kihívást jelentett. A legkevesebb gondja a skót süteménnyel akadt, amelyhez az alapízt vaj, cukor és tojás kikeverésével alkotta meg. A haggis esetében semleges fagylaltalap készült, s a cukrászmester szerint, bár személy szerint nem rajong a disznósajt és a hurka skót keverékéért, az eredmény igazán ízletesnek mondható. A legtöbb gondja a füstölthal-ízű kreációval akadt, mivel nehéz volt kiválasztani a megfelelő halat. (MTI)