91 éves korában elhunyt Bill Melendez, többszörös Oscar- és Emmy-díjas rajzfilmrajzoló és -rendező, a Charlie Brown- és Snoopy-rajzfilmek rajzolója és szinkronizálója.

Az idős rendező kedden hajnalban hunyt el a Santa Monica-i St. John's Kórházban, miután előző nap még novemberben esedékes 92. születésnapjának előkészítésével volt elfoglalva. Orvosai szerint békésen elaludt.

Melendez több mint 70 évet töltött a szórakoztatóiparban: a Walt Disney-nél kezdett - szinte az összes nagy klasszikusukban dolgozott a Bambitól a Fantáziáig -, majd a Warner Bros-nál folytatta, ahol szintén az összes emblémaértékű karaktert - Bugs Bunnyt, Daffy Duckot, Porky Piget - rajzolta. 1948-tól önállóan több mint 1000 reklámfilmet és kisfilmet rendezett, majd 1959-ben megismerkedett Charles M. Schultzzal, a Peanuts-figurák atyjával, akivel elkezdték rajzfilmre vinni a képregénycsíkok hőseit. A munkakapcsolatból fontos barátság lett, és Melendez a rajzolás mellett szinkronizált is: ő adta Snoopy kutya és a punkos frizurájú madár, Woodstock hangját.