Egy multimilliomos salzburgi vállalkozó találta meg Bianca Jagger emberjogi aktivista kétszázezer eurót - mintegy 48 millió forintot érő - platinagyűrűjét, amely két hete veszett el az ausztriai fesztiválvárosban. A becsületes megtaláló a héten adta le a méregdrága ékszert a salzburgi rendőrségen.
Kilétét nem óhajtotta felfedni, ám a bulvársajtó kiderítette, hogy Reinhard Ringlerről, az ATB Spezielbau nevű építési cég tulajdonosáról van szó, aki eredetileg azt hitte, egy kulcstartó díszítő függelékére bukkant. Oda is adta az "értéktelen vásári holmit" tizenegy éves lányának, hogy játsszon vele. Aztán családjával elutazott Tunéziába nyaralni. Hazatérésük után teljesen véletlenül akadt a kezébe egy régi újság, abban olvasott az eltűnt ékszerről: a közölt fotó alapján döbbent rá, hogy valójában a híresség gyűrűje van nála.
A platinaékszernek, amelynek árából egy lakásra is bőven futja, az előtt a dél-salzburgi szálloda előtt veszett nyoma, ahol a Rolling Stones frontemberének, Mick Jaggernek egykori felesége megszállt a Salzburgi Művészeti Fesztivál idején.
Az ékszert a rendőrség sem tudta felkutatni, mint ahogy nem járt szerencsével az a több tucat önkéntes sem, akit a megtalálónak járó díj csábított a keresésre. Az újságokban ugyanis megjelent, hogy tízezer euró - 2,4 millió forintnak megfelelő összeg - üti a markát annak, aki visszaszolgáltatja a gyűrűt. Az egyelőre nem derült ki, vajon a milliomos üzletember igényt tart-e a megtalálónak járó díjra, írja az MTI.