Barbra Streisand és Morgan Freeman filmszínészek, George Jones countryénekes, Twyla Tharp koreográfus és a The Who együttes két tagja, Pete Townshend, valamint Roger Daltrey kapja meg idén a Kennedy Center életműdíját. A 31. ünnepélyes díjátadásra hagyományos gálaest során kerül sor, amelyet december 7-én tartanak meg.
A 2008-as életműdíjasok "rendkívüli géniuszát és állhatatosságát" méltatva Stephen Schwarzman, a Kennedy Központ elnöke elmondta, hogy munkásságuknak köszönhetően "máshogy nézzük, hallgatjuk és érezzük az előadóművészetet". A gálaest belépőinek bevételét (tavaly 5 millió dollárt) a központ programjainak támogatására fordítják. A díjátadó előestéjén a kitüntetettek a külügyminisztériumban vacsorán vesznek részt, amelynek háziasszonya Colndoleezza Rice, a tárca vezetője lesz. A megszokott fehérházi vacsora azért marad el, mivel a novemberben megválasztott új elnököt addig még nem iktatják be hivatalába.
Az amerikai kultúrához való hozzájárulásukért tavaly Brian Wilson, Martin Scorsese, Steve Martin, Diana Ross és Leon Fleisher kapták az elismerést.