Egy londoni pár ismét élvezheti kilenc éve eltűnt, rég halottnak hitt macskája társaságát. A 15 éves, vörös színű Dixie-t birminghami otthonától kevesebb mint fél mérföldnyire találták meg egy környékbeli lakos hívására érkező állatvédelmi egyesület tagjai. A lesoványodott és zilált küllemű cica a bejelentés szerint hónapok óta lézengett a környéken.
Az 1999-ben eltűnt macska bőre alá ültetett mikrochipnek hála befogása után rögtön azonosították az elkóborolt négylábút, aki fél órán belül ismét rég nem látott gazdáival lehetett. Az egyesület Dixiet hazaszállító munkatársa elmondta, hogy még soha nem látott olyan izgatott és boldog gazdit, mint amilyen a cicáját visszakapó Mrs. Delaney volt. A Delaney házaspár boldogan konstatálta, hogy a hosszú távollét ellenére macskájuk személyisége és viselkedése mit sem változott. A viszontlátásnak minden bizonnyal Dixie is örül: gazdái szerint kedvencük megállás nélkül dorombol.
Az állatvédelmi egyesület munkatársai remélik, hogy a Dixie története más állattartókat is arra sarkall majd, hogy ültettessenek mikrochipet kalandvágyó kedvenceikbe, írja az MTI.