A rendőrség szerda reggel vette őrizetbe Ryan, 63, és Redmond, 23, O'Nealt, mert malibui otthonukban drogokat találtak egy rutinellenőrzés során. A 23 éves fiú és Ryan O'Neal ügyvédje is állítja, hogy mindez csak félreértés volt, a drogok nem a színész tulajdonában voltak. A fiatalabb O'Nealnek már korábban is meggyűlt a baja a hivatalos szervekkel, június óta hároméves próbaidejét tölti kábítószerbirtoklás miatt.

A családban úgy tűnik, igazi genetikai probléma lehet a kábítószer, ugyanis a színész 44 éves lányának, Tatuum O'Nealnek is volt dolga a hivatalos szervekkel. Legutóbb júniusban tartóztatták le, ugyanis egy utcai árustól vásárolt kokaint, állítása szerint azért, mert nem tudta kiheverni kutyája elvesztését. A 44 éves színésznő egyébként saját bevallása szerint masszív alkoholista. Tatuum O'Neal aggódik apjáért és féltestvéréért, szerinte a 23 éves fiúnak kezelést kell kapnia, hiszen még előtte az egész élet - írja a Pop On The Pop.

Ryan O'Neal ügyvédje, Mark Werksman állítja, hogy az apa nem használ drogokat. "Azok nem Ryan drogjai voltak, ő nem használ olyanokat és semmit sem tett velük”- nyilatkozta az ügyvéd a People magazinnak. Egy, az ügyhöz közeli forrás egyébként azt állítja, hogy a letartóztatás előtti éjjelen a család malibui házában aludt Farrah Fawcett, O'Neal korábbi felesége, akivel azért néha összejárnak. Így az is elképzelhető - a családi szokásokat figyelembe véve azért erősen megkérdőjelezhető -, hogy a kábítószer Fawcett tulajdona volt.

Apa és fia szabadlábon vannak, ugyanis kifizették értük a 10.000 dolláros óvadékot, persze fejenként. Egyébként a színésznek sem ez az első ügye a rendőrséggel. 2007 januárjában azért tartóztatták le, mert igencsak összeveszett Griffin nevű fiával. Az ügyet aztán bizonyítékok hiányában ejtették