A legjobb dolog a világon a család, a barátság, a nyári élmények és a ló, továbbá a shopping, a buli és a szerelem - legalábbis az első Gyerek ARC pályázat résztvevői szerint.

 


A miniló még annál is jobb

Első ízben hirdette meg a 6-14 éves korosztálynak képalkotói pályázatát az ARC Művészeti és Szolgáltató Kft. szeptember 15-i beküldési határidővel. A felhívásra olyan pályamunkákat vártak a fiataloktól, amelyen azt ábrázolják, hogy számukra mi a legjobb dolog a világon.

A gyerekek alkotásain nyári élmények, barátságok, természetben eltöltött kellemes órák elevenedtek meg mint legjobb dolgok a világon. A zsűri nem feltétlenül a szép kidolgozást, vagy a kedves témaválasztást értékelte. Voltak olyan művek, amelyek merész megfogalmazásuknál vagy szemtelenségüknél fogva kerültek be a válogatásba - tudatták a pályázat kiírói.

A öttagú zsűri - Geszti Péter az ARC egyik alapítója, Lugosi Viktória író, Majoros Zita képzőművész, Till Attila műsorvezető, Böröcz László galériavezető - több mint hétszáz alkotásból választotta ki azt az ötvenet, amelyet óriásmolinóra nyomtatva október 3-tól 19-ig a budapesti Bakáts téren láthatnak az érdeklődők.

A nyilvános kiállítás mellett egyéb értékes nyereményeket is kap a két kategória (6-10, illetve 10-14 éves) 3-3 nyertes alkotója október negyedikén a délelőtt 11 órakor kezdődő díjátadón.