Britney Spears és Amy Winehouse kapta a legtöbb jelölést az MTV Europe zenei díjára, írja az MTI. Mindkét énekesnő versenyben van a 2008 legjobb produkciója címért, melyért a nemrégiben Budapesten is bizonyító Coldplay együttessel, Leona Lewisszal és Rihannával szemben kell diadalmaskodniuk. A díjakat november 6-án Liverpoolban adják át. A két énekesnő az utóbbi időszakban számos elismerést sepert be: Amy Winehouse öt Grammy-díjat kapott februárban, míg Britney Spears az MTV Video Music Awardson gyűjtött be három trófeát.

Az év albumáért Britney Spears, Leona Lewis és a Coldplay is versenyben van, de rajtuk kívül reménykedhet Duffy és Alicia Keys is. Alicia Keys elnyerheti a rhythm and blues kategória díját is. Beyoncé lemeze a legjobb városi zenei album díjára jelölt.
Az év együttesének díjára jelölt a Foo Fighters, a Metallica, a The Cure és a Linkin, Park. A Linkin, Park a Metallicával, a Slipknottal, a Paramore-ral, és a 30 Seconds To Mars-szal együtt az év rockegyüttese díjának várományosa. Az év felfedezettje lehet Duffy, a Jonas Brothers, a One Republic, Miley Cyrus és Katy Perry. Ezen kívül elöltek negyven zenészt, akik elnyerhetik minden idők legjobb előadójának díját. Köztük van a Beatles, Madonna és a Take That együttes.