13 évvel azután, hogy felmentették volt felesége és annak barátja megölésének vádja alól, O.J. Simpson ismét ítéletre vár. Az esküdtek Las Vegas egyik bíróságán pénteken vonultak vissza, hogy eldöntsék O.J. Simpson bűnös vagy sem.

Az amerikai futball jelenleg 61 éves volt sztárja és a másodrendű vádlott Clarence "C.J.'' Stewart, Simpson golfpartnere ellen fegyveres rablás és emberrablás a vád. 2007. szeptember 13-án Simpson többedmagával betört egy las vegasi hotelszobába, majd fegyverrel foglyul ejtettek két férfit, akik sportereklyéket gyűjtenek. O.J. Simpson azt állította, hogy több ereklyéknek ő a tulajdonosa és tőle lopták el, de senkit nem akart bántani, csupán a tulajdonjogát akarta érvényesíteni.

Szerencsétlenségére az egyik társánál magnetofon volt és az incidenst szalagra rögzítette, amit aztán eladott egy internetes portálnak. Ha bűnösnek találja az esküdtszék Simpsont, a bíró minimum öt év börtönre, de akár életfogytiglanra is ítélheti. O.J. Simpsont volt felesége, Nicole és annak barátja, Ron Goldman megölésének vádja alól 1995-ben mentette fel egy los angelesi esküdtszék megfelelő bizonyítékok hiányában. Ügye rendkívüli médiaérdeklődést váltott ki az Egyesült Államokban és világszerte. Az elfogása előtti autós üldözést számos amerikai tévé élőben közvetítette, ahogy a pert is.

1997-ben a Goldman család polgári pert indított ellene, és a bíróság felelősnek találta Simpsont volt felesége és barátja haláláért, ezért 33 millió dolláros kártérítést ítélt meg a családnak. Simpson a Buffalo Bills csapat sztárja volt, sportkarrierje után is számos tévésorozat, film és reklámfilm szereplője lett. Feleségétől 1992-ben vált el, miután bebizonyosodott, hogy a két gyermekének anyját rendszeresen verte. Simpson súlyos anyagi gondokkal küzd a 90-es évek vége óta.