Táncoló kutyákkal, terelő- és katasztrófa kutya bemutatóval és kutyás divatbemutatóval is várják az érdeklődőket vasárnap az Európa Kutyakiállítás zárónapján. Vasárnap este választják meg Európa legszebb kutyáját. A pénteki nyitónapon 15 ezren, míg szombaton csaknem 20 ezren látogattak el a kiállításra.

Az Európa Kutyakiállítás vasárnapi zárónapjának legnagyobb attrakciója Európa legszebb kutyájának megválasztása lesz. A jelölt négylábúak négy korosztályban indulnak - mondta a Független Hírügynökségnek a rendezvény PR főnöke. Harcsás Márta hozzátette: izgalmasnak ígérkezik annak a több mint 500 fiatal felvezető versenye is, akik idegen kutyákkal tartanak bemutatót. A gyerekek a 6-14 illetve 14-18 éves korosztályban mérhetik össze tudásukat.

Az Európa Kutyakiállításra összesen 61 országból, tehát a kontinensen kívülről is érkeztek négylábúak, így Ausztráliából, Indonéziából és az Egyesült Arab Emirátusokból is. Vasárnap a HUNGEXPO G pavilonjának 2500 férőhelyes lelátóján látványos show-műsorokkal várják az érdeklődőket. A kutyakiállítás teljes területe akadálymentesített, így a mozgáskorlátozott vendégek is élvezhetik a bemutatókat. (FH)