A Nintendo egy új verziójával küzd az esések ellen egy skót idősek otthona. A betegségekből felépülőben lévő időskorúaknál a reggeli torna helyett bevezettek tiz perc komputeres játékot a Wii-n, amely a mozdulatokra reagál. Szakértők szerint ez segít összehangolni az agy, a szem és a kéz működését.

A Whitehills szociális otthon eleinte egy kölcsönkészüléket működtetett, majd adományokból vásárolt három saját Nintendo Wii-t, de az érdeklődésre való tekintettel újabbak megvételét tervezi. A lakók kedvence a számítógépes bowling, és jelenleg egy szenzorokkal ellátott kisszőnyegre gyűjtenek, ami tovább fokozná a játék valószerűségét.

A skót társadalombiztosítási központ (NHS Scotland) adatai szerint az idősek otthonába kerülők több mint fele küzd stabilitási problémákkal, és esik el, ami komolyabb sérüléseket okoz. Ezért döntött a létesítmény vezetője a mozgáskordinációt javító játék bevezetése mellett. Janice McEwan szerint a kisebb mozdulatokra reagáló konzol kezeléséhez az otthon lakóinak mozognia kell, ami dolgoztatja az izmaikat és továbbcsökkenti az esések valószínűségét. A sportfelelős Avril Mitchell szerint azonban a computeres játék nem zárja ki a torna és a szabad levegőn végzett gyakorlatok szükségességét, de rossz idő esetén a Nintendo tökéletes kiegészítő. Az időseket segítő Help the Aged jótékonysági szervezet üdvözölte az új módszer bevezetését, mert az aktívvá teszi az otthonok lakóit.