A Weight Watchers szervezet új programja a világ két baját igyekszik egyszerre kezelni: a kövérséget és az éhezést. Ahány fölös kilót sikerül elhízott tagjainak leadniuk, annyi kilónyi élelmiszert juttat azokba az országokba, ahol hatalmas tömegek tengetik életüket alultápláltan. 
    A Weight Watchers egészséges életmódot propagáló nemzetközi szervezet, október közepéig tartó hathetes programjuk a "Fogyj a jóért" címet kapta. A szervezet tagjai tudatják, milyen mértékben sikerül súlytöbbletüket csökkenteni ebben az időszakban, a nemzetközi hálózat vezetése pedig két, éhezés ellen küzdő szervezetnek juttat el maximum egymillió dollárt ugyanannyi kilónyi táplálék vásárlására. 
    David Kirchhoff, a Weight Watchers jelenleg elnöke elmondta: a Fogyj a jóért mozgalmat azért szervezték, mert sokak számára ez lehet az első lépés az egészséges életmód irányába. Ugyanakkor ezzel segítenek azoknak, akik rosszul táplálkoznak, éheznek".

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint jelenleg 1.6 milliárd kövér ember él a Földön, ugyanakkor 862 millióan rosszul tápláltak, éheznek. Az alultáplált gyermekek gyakran éhen halnak és szinte állandóan betegek. (MTI)