Alicia Keys öt, a Coldplay és az Eagles négy-négy díj jelöltje az American Music Awardson. A zenei díjat november 23-án adják át Los Angelesben, írja az MTI. Keys amerikai rhythm and blues énekesnő egyebek között az év előadója és az év legjobb énekesnője díj várományosa. Az év előadója díj jelöltje rajta kívül a brit Coldplay és az amerikai Eagles, Chris Brown és Lil Wayne is.
Az év legjobb énekesnője díjért Mariah Carey és Rihanna, a férfi előadók trófeájáért Chris Brown, Usher és Kid Rock áll sorban. Az év együttese trófeáért a Coldplay, az Eagles és a Daughtry versenyez, míg az év albumáért a Coldplay két koronggal is a jelöltek között szerepel, de a Alicia Keys és az Eagles is érdekelt ebben a kategóriában. Keys elnyerheti a rhythm and blues legjobb énekesnőjének járó díjat, és ezért verseng Mary J. Blige és Rihanna is. Az év legjobb rhythm and blues album díját Mary J. Blige, Mariah Carey és Alicia Keys közül viheti valaki haza. A pop-rock kategória legjobb énekesnője díját Alicia Keys, Mariah Carey és Rihanna nyerheti, a férfi előadók között Chris Brown, Usher és Kid Rock lehet a befutó. A legjobb filmzenei albumok között nyerhet az Alvin és a mókusok, a Juno és a Mamma Mia című filmek zenéje. A rapperek között olvasható jelöltként Lil Wayne és Kanye West neve, míg a kategória legjobb albumának díjában e két előadón kívül reménykedhet Jay-Z is. Az év felfedezettje lehet a novemberi díjkiosztón Flo Rida, a Jonas Brothers és a Paramore együttes.
A győztesekre november 7-éig lehet szavazni az interneten. A díjkiosztó gála házigazdája Jimmy Kimmel televíziós műsorvezető és komikus színész. Az este folyamán már biztosan színpadra lép Rihanna, Ne-Yo, a Pussycat Dolls és Taylor Swift. Az eseményt az ABC televízió élőben közvetíti.