horoszkóp

Korábban kezdik a szexet a kínai fiatalok

2008.10.19. 12:02

Egy Kínában végzett kutatás szerint az "egy család-egy gyermek" politika szellemében felnövő első generáció fiataljai nyitottabban, ám továbbra is ellentmondásosan viszonyulnak a szexhez, és nem hívei az egyéjszakás kalandoknak - írja a Reuters híre alapján az MTI.

Kínában még az 1970-es években vezették be azokat a törvényeket, melyek szabályozták az egy családban születendő gyermekek számát. A Kínai Társadalomtudományi Akadémia által készített felmérés szerint, az 1976 és 1986 között született fiatalok 22,8 évesen szerzik meg első szexuális tapasztalataikat, elsősorban tartós partnerkapcsolaton belül, mintsem egyéjszakás kalandok során.

Az új rendszerben felnövő generáció szexhez fűződő ellentmondásos viszonya abban mutatkozik meg, hogy habár korábban kezdik meg szexuális életüket, de azt egy stabil párkapcsolat keretein belül teszik meg - írta a China Youth Daily ifjúsági lap. A felmérésből kiderül még, hogy a fiatalok háromnegyede sosem próbálná ki a homoszexuális kapcsolatot, illetve nem jelent problémát számukra a házasság előtti szex, vagy együttélés gondolata. 97 százalékuk szeretne egy saját gyereket, és 61 százalékuk vallja, hogy a "tökéletes világban" két gyermeket is felnevelne.