A rendőrök felbukkanása vetett véget egy illegális "feleségpiacnak" Vietnám fővárosában - jelentette a helyi média hétfőn. Mintegy 160 helyi nőt parádéztattak, hogy a dél-koreai férjjelöltek választhassanak közülük.

Hanoi egyik bérelt házában szervezték meg a pénzes ázsiai férfiak számára a feleségkereső partit. A rendezvényen összesen 161, 18 és 26 év közötti lányt parádéztattak, hogy a megjelent hét dél-koreai férfi kedvükre válogathasson közülük - állítólag feleségnek. Az illegális partit végül a vietnámi rendőrök szakították félbe.

A razzia során a dél-koreaiakat őrizetbe vették, majd miután büntetést fizettettek velük, feltették őket az első, Szöulba tartó gépre. A főként a Mekong-delta vidékén lakó szegény családok potenciális feleségjelöltjeit a hatóságok hazaküldték. A rendőrség egy 34 éves vietnámi nőt és 39 éves férfi társát tartóztatta le az illegális partnerközvetítés megszervezése miatt.

Az ilyen feleségkeresés egyre népszerűbb Ázsiában. Főként dél-koreaiak és tajvaniak próbálják így megtalálni asszonyaikat a szegényebb térségbeli országokban, Vietnámon kívül például Kambodzsában. (FH)