Bocsánatot kér valamennyi pedagógustól, diáktól, szülőtől, és mindazoktól, akiket megbántott az a tanárnő, akinek a zalaegerszegi Széchenyi középiskola gólyaavatóján, egy játékos vetélkedőn, vetkőzés közben készült fotói felterültek a világhálóra - áll a tanárnő közleményében, amit az iskola igazgatója juttatott el az MTI-hez. A 2008. október 16-án megtartott gólyaavató buli utolsó feladata a vetkőzés volt, ami váratlanul jött a tanárnő számára. A feladatot meggondolatlanul, pillanatnyi megfelelési kényszer hatása alatt olyan módon oldotta meg, mellyel később többeket megbotránkoztattatott. A játékos vetélkedőn az osztályán akart segíteni - fogalmazott a tanárnő, hozzátéve, hogy már sajnálja a történteket, és azt is, hogy nem mérte fel viselkedése következményeit.

Rozmán Sándor, az iskola igazgatója eljárást indított a pedagógus ellen, és megrovásban részesítette. A némettanár helyettesként dolgozik az iskolában, 11 nyelvi csoportot tanít. Munkájával kapcsolatban eddig még nem merült fel kifogás, valamennyi körülményt mérlegelve ezért az igazgató úgy döntött, hogy tovább végezheti a munkáját. "Tudom, hogy az igazgató erkölcsi tartalmú büntetése eléri célját. Szeretem a hivatásomat. Szeretek tanítani" - olvasható a pedagógus levelében.

A Velvet szavazása szerint az olvasók nagy része nem ítélte el a produkciót, sőt többen sajnálták, hogy nem nekik volt ilyen csinos és bevállalós tanáruk.