Britney Spears és a 30 Seconds To Mars nevű csapat voltak az MTV Európai Zenei Díjak legnagyobb nyertesei: az amerikai énekesnő és a rockcsapat két-két díjat nyertek csütörtök este Liverpoolban - írja a Független Hírügynökség.

A december elején új albumot megjelentető Britney Spears a 2008-as év előadója és a legjobb nagylemez díját zsebelte be: a pophercegnő nem volt jelen a gálán, hanem videoüzenetben köszönte meg az elismeréseket.

A 30 Seconds To Mars nevű, amerikai rockbanda kapta a legjobb video és a legjobb rockegyüttes díját: a színészként is dolgozó Jared Leto által vezetett zenekar csaknem minden tagja a kedden megválasztott, új amerikai elnök, Barack Obama képét ábrázoló pólókat viselt.

A zenetévé európai díjátadóját idén Liverpoolban rendezték: a Beatles szülővárosában kapott díjat Paul McCartney is. Az egykori "gombafejűnek" a U2 frontembere, Bono adta át a Legnagyobb Legenda elnevezésű elismerést.

A Minden Idők Legjobb Előadójának a 80-as évek egyik legnagyobb sztárját, Rick Astley-t választották: az egykori tinibálvány azonban nem jelent meg személyesen a díjátadón. Duffy-t és a Coldplay-t három-három díjra is jelölték, de mindketten üres kézzel mentek haza.

A látványos show műsorvezetője idén az amerikai Katy Perry volt, akinek I Kissed a Girl (Megcsókoltam egy lányt) című dala az év egyik legnagyobb slágere lett. A gálán fellépett élőben többek közt a Take That, Pink, Kanye West, Kid Rock és Beyonce is.

Díjazottak képekben