horoszkóp

Horgas Eszter ismét összeáll Al Di Meolával

nef
2008.11.12. 12:44

A történet ott folytatódik, ahol fél évtizede abbamaradt, mondta Horgas Eszter fuvolaművész a Független Hírügynökségnek. Öt évvel ezelőtt Bizet Carmen című operájának egy huszonegyedik századi adaptációját mutatták be a Papp László Sportarénában. A művésznő és Al Di Meola is úgy érezték, hogy a közönség szívesen fogadná a folytatást. Idén megszületett az újabb darab, Ő és Carmen címmel, amelyet először Budapesten mutatnak be élőben a SYMA csarnokban.

Horgas Eszter elmesélte, hogy 15 éves kora óta "szerelmes" Carmenbe. Egyszerre vonzza és taszítja, és ettől válik ez a feladat igazán izgalmassá, megtestesíteni őt a színpadon - tette hozzá.

Természetesen felcsendülnek benne Bizet ismert dallamai, de ezeket a ritmusokat átszövik Astor Piazzola, argentin zeneszerző művei. A budapesti koncerten nem Al Di Meola az egyetlen világsztár, az előadásban közreműködik a világhírű ütős, Gumbi Ortiz és a gitáros Peo Alfonsi is.

A produkció menedzserei reális esélyt látnak arra, hogy az előadásból világturné legyen, másrészt a pénteki ősbemutató egyben lemezfelvétel is. Az Ő és Carmen című album először Németországban, majd tavasszal Magyarországon is megjelenik.

Horgas Eszter és Al Di Meola közös produkciója az Ő és Carmen pénteken este nyolckor kezdődik a Syma csarnokban.