Michael Jackson a hétvégén Nagy Britanniába érkezik, hogy hétfőn mégis személyesen jelenjen meg azon a bírósági tárgyaláson, amit a bahreini királyi család kezdeményezett ellene egy 4,7 millió dolláros szerződés megszegése miatt. A bahreini szultán második fia, Abdulla Bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa sejk ügyvédei a szerződés értelmében az énekesnek egy új lemezt, egy önéletrajzot, valamint koncertturnét kellett volna produkálnia 2006-ban. A zenész, aki szerint nem volt érvényes megállapodása a sejkkel, múlt héten még egészségügyi állapotára hivatkozva kérte, hogy ne kelljen megjelennie személyesen a bíróság előtt. Kérését végül visszavonta, ügyvédei szerint pedig kész megcáfolni az ellene felhozott vádakat.

Az amúgy száraz sztorit színesítik azok az apróságok, hogy a sejk eredetileg úgy akarta befuttatni Jacksont, hogy maga írt neki dalokat, de a nagy összeveszésben végül nóta helyett csak egy szép hosszú listát írt arról, mivel tartozik neki a zenész. A listán állítólag egy doboz Haagen-Daaz fagyi is szerepel. Mindeközben Jackson szerint az egyetlen amit a sejktől kapott egy 286 millió forintnak megfelelő támogatás, amire a gyerekmolesztálási balhéja kapcsán volt szüksége, de azt a pénzt a sejk állítólag ajándékba adta.

Egyébként az eddig Jehovában hívő Jackson nemrég áttért a muszlim vallásra. A Female First szerint azóta Mikaeelnek kell szólítani.