Brooklyn a legjobb kerület, amiről érdemes celebgyereket elnevezni

2008.11.23. 15:40

A People amerikai magazin szavazást indított internetes oldalán vasárnap arról, hogy melyik helynév a legalkalmasabb gyereknévnek. Egyre több sztár választja ugyanis ország, állam, város, stadion, sőt hotel nevét a gyerekének. A legutóbbi példa Ashlee Simpson amerikai énekesnő csütörtök éjjel született kisfia, aki a egy New York-i kerület, Bronx nevét kapta - több más mellett.

Szintén New York egy kerületének nevét viseli David és Victoria Beckham elsőszülöttje, Brooklyn. A névvel állítólag a kisfiú fogantatásának helyére emlékeztek a szülők. Ron Howard amerikai színész és rendező mindhárom gyereke második névként viseli fogantatásának helyszínét. Bryce Dallas Howard szerencsésen megúszta egy várossal, de az ikrek, Paige Carlyle Howard és Jocelyn Carlyle Howard egy manhattani hotel nevét kapták.

A Férjek gyöngye című sorozat főszereplője, Kevin James egy sportstadion után Shea Joelle-nek nevezte lányát. Melanie Griffith lánya a Dakota nevet kapta, Alabama állam nevét pedig két híresség lánya is viseli. Gwen Stefani elsőszülöttje Kingston (Jamaica) lett, Alec Baldwin és Kim Basinger lányát Irelandnek (=Írország) hívják, Bill Clinton volt amerikai elnök lánya pedig Chelsea, állítólag a dalszöveg után. A hírességé vált híres gyerekek között találjuk Paris Hiltont, aki a francia főváros nevét viseli.

A vasárnap kora délutáni állás szerint a legjobb név Brooklyn Beckhamé, a szavazók 38 százaléka választotta ezt a nevet. A második helyen Kingston áll 35 százalékkal, Paris Hilton a harmadik, mindössze 12 százalékkal, Alabama nyolc százalék szerint jó név egy gyereknek, végül a két és fél napos Bronx neve hét százalék szerint volt jó választás.