Michael Jackson ügyvédei peren kívül megegyeztek a popsztárt perlő bahreini sejkkel. A bahreini király egyik fia hétmillió dollárra (csaknem másfél milliárd forintra) perelte Jacksont, mert a popkirály állítólag megszegte zenei szerződésüket. Az énekes tagadja a vádakat.

Abdulla bin Hamad bin Isza al-Kalifa sejk pénzügyi támogatást nyújtott Jacksonnak, amikor a popsztárt gyerekmolesztálással vádolták. A herceg és Jackson "közeli személyes kapcsolatban" volt, amikor a sztár hat hónapig Bahreinben volt három évvel ezelőtt - mondta a sejk ügyvédje. Jackson azután látogatott a perzsa-öbölbeli királyságba, hogy felmentették a molesztálási ügyben. A sejk pihenni hívta az énekest.
A megállapodás alapján állítólag egy albumot, egy önéletrajzot és egy színpadi darabot kellett volna készítenie a popsztárnak. A zenei munkán és stúdió megépítésén kívül a sztár utazási, megélhetési és jogi költségeit is fedezte a herceg - mondta a sejk ügyvédje.

Az énekes szerint azonban az ügyet "hibára, hamis beállításra és jogtalan befolyásolásra" alapozták. Szerinte nincs érvényes megállapodás, a pénz pedig ajándék volt.  (FH)