André Tchaikowsky zongoraművész, aki agglegényként 1982-ben 46 éves korában rákban hunyt el, végakaratában szerveit tudományos célokra ajánlotta fel. Az egyetlen kivételt a koponya képezte, amelyet André Tchaikowsky színi előadások céljára a Royal Shakespeare Company részére ajánlott fel. A koponyát 26 éve egy dobozban a kelléktárban őrizték. 1989-ben ugyan Mark Rylance már próbált a koponyával, ám nem tudta túltenni magát, hogy az nem Yorické, az udvari bolondé, hanem André Tchaikowsky zongoraművészé, de kényelmetlenül érezte magát a többi szereplő is - írta az MTI.

Halála után 26 évvel André Tchaikowsky, pontosabban koponyája végre a világot jelentő deszkákra került Shakespeare szülővárosában, Stratford-upon-Avonban. Greg Doran színidirektor ugyanis a lehető legéletszerűbb előadást szeretett volna. Tchaikowsky "szerepeltetéséhez" a színháznak speciális engedélyt kellett beszereznie az emberi szövetek felhasználásában illetékes hatóságtól, a Human Tissue Authority-től, mivel a koponya százévesnél fiatalabb. 

Az engedély birtokában David Tennant, azaz Hamlet 22 előadáson keresztül az V. felvonás I. jelenetében Tchaikowsky koponyájával a kezével mondhatta: "Haj, szegény Yorick! Ismertem, Horatio; végtelen tréfás, szikrázó elmésségű fiú volt: engem a hátán hurcolt ezerszer: és most hogy irtózik tőle a képzeletem! A gyomrom is émelyedik rá..."
A nézők csupán az utolsó, 22. előadás végén tudták meg, hogy valódi koponya szerepelt az előadásban, ahogy nem tudott erről a társulat egy része sem. Az igazgató azzal magyarázta döntését, hogy nem szerette volna, ha az előadás a koponyáról szól.
Jövő héttől a Hamlet-előadás Londonba költözik át, azt viszont még nem döntötték el, hogy a koponya szerephez jut-e a fővárosban is.