Pendrive-on jött ki az új Belga-lemez

2008.11.30. 13:01

A megszokott CD-formátum vagy online letöltési lehetőség helyett mp3-formátumban, pendrive-on jelent meg a Belga zenekar új, koncertfelvételeket tartalmazó lemeze - írja az MTI. "Valami újat szerettünk volna adni rajongóinknak; a Belga zenekarnak is igazodnia kell a nemzetközi trendekhez" - indokolta DJ Titusz, a csapat producere az MTI-nek, majd teljes komolysággal hozzátette: először GPS-en (globális helymeghatározó rendszeren) akarták kiadni koncertfelvételeiket, "de az túl bonyolult és túl drága is lett volna". Titusz fontos szempontnak nevezte, hogy a pendrive-ok ára az utóbbi időszakban jóval alacsonyabb lett, ma már annyiba kerülnek, mint egy CD-album, ráadásul sokkal több fér rájuk.

Az Élő című kiadványon két órányi koncertfelvétel hallható, amit több fellépésen rögzítettek a Zigilemez tavalyi megjelenése óta, többek között a Petőfi Csarnokban és a Zöld Pardonban. Az adattárolón található dalok között valamennyi nagy sláger (Mit parodizálsz, Kalauz, Új világ, Az a baj, Gépkocsi, Nemzeti hip-hop) élő változata szerepel, a vásárló ehhez kap még egy 48 oldalas fotóalbumot is.

Titusz közölte: valamikor lesz új Belga-stúdióalbum is, de a dalok még "embrionális" állapotban vannak. "Már dolgozom az alapokon, persze az is lehet, hogy ezekből nem csak Belga-dalok születnek" - mondta annak kapcsán, hogy nemrég megjelent másik projektje, a Carbonfools új lemeze is CD-n. Ez utóbbi formáció 2000 óta létezik, Titusz mellett Tóth Szabolcs szitárművész volt az alapító tag.

A Belga tíz évvel ezelőtt alakult a Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóiból, akik a Tilos Rádió egyik műsorában találtak egymásra és a közös stílusra. Bauxit, Még5lövés és Tokyo azóta is szövegel, Titusz a zenét csinálja, Sickratman és Lord Cursor pedig időközben távozott. (MTI/Velvet)