A legszívesebben ágyban töltik a szabadidejüket a britek - derült ki egy friss közvélemény-kutatás eredményéből, amely szerint a szigetország lakóinak több mint egyharmada a szexet választja, ha arról kell dönteni, mi legyen a program az unalmas órákban - írta a Független Hírügynökség.

A YouGov internetes felmérésének hétfőn nyilvánosságra hozott eredménye szerint a britek 37 százaléka a szexet helyezte a szabadidős listájának első helyére. A kedvenc tevékenységek között szintén népszerű, ám 18 százalékkal csak a második helyre szorult a barátokkal való beszélgetés, amit a sorban a vásárlás és kirakat nézegetés követ kilenc százalékkal, míg a múzeumlátogatás hat százalékkal lemaradt a képzeletbeli dobogóról.

A felmérés készítői ugyanakkor fontosnak tartották megjegyezni, hogy a kutatás női résztvevői a barátokkal való pletykálkodást helyezték első helyre, ám a megkérdezett férfiak túlnyomó többsége a szexet választotta kedvencének, ami a felmérés végső eredményét is eldöntötte.

 

A számok emellett azt is megmutatják, hogy a hőmérséklet is hatással van a szexuális kedvre: a hűvösebb vidékeken élő skótok 43 százaléka nevezte kedvenc időtöltésének a szexet, szemben a délebbi londoniakkal, akiknek csupán 35 százaléka adott hasonló választ.