Angelina Jolie-t és Brad Pittet is Golden Globe-díjra jelölték

2008.12.11. 18:49

Nyilvánosságra hozták az amerikai Golden Globe-díjak jelöltjeinek listáját csütörtökön Hollywoodban. Többek között olyan sztárok versenyeznek majd a díjért, mint Brad Pitt, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep és Angelina Jolie. Az idén elhunyt ausztrál színészt, Heath Ledgert pedig "A sötét lovag" című Batman-filmben nyújtott alakításáért jelölték a legjobb férfi mellékszereplő díjára.

Az Oscar-díjak előrejelzőjének is tartott Golden Globe-díjakat január 11-én fogják átadni Los Angelesben. Nincs kimagaslóan sok jelölést kapó film, egyaránt öt jelölést gyűjtött a visszafelé öregedő, azaz egyre fiatalabbá váló férfi története, a Benjamin Button különleges esete című film, a Frost/Nixon című politikai thriller és a Kétely című filmdráma is.

A Benjamin Button különleges esete című alkotást legjobb dráma, legjobb férfi főszereplő (Brad Pitt), legjobb rendező (David Fincher), legjobb forgatókönyv és a legjobb eredeti filmzene díjára jelölték. A Frost/Nixon című film ugyanebben az öt kategóriában kapott jelölést: a legjobb dráma, legjobb férfi főszereplő (Frank Langella), legjobb rendező (Ron Howard), legjobb forgatókönyv és legjobb eredeti filmzene díjáért versenyez. A Kétely a legjobb forgatókönyv, a legjobb férfi mellékszereplő, a legjobb drámai női főszereplő, a legjobb női mellékszereplő kategóriában pedig két jelölést is begyűjtött. (FH)