Töröcsik Mari színművész szerdán távozhatott az intenzívosztályról, jelenleg egy rehabilitációs intézetben ápolják - mondta el csütörtökön Gál János professzor, a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályának igazgatója. Csütörtökön Gál János professzor elmondta, egy újraélesztést követően, életveszélyes állapotban került hozzájuk Töröcsik Mari. A Kossuth-díjas színésznő hét napig mély kómában volt. 25 napon keresztül géppel lélegeztették, majd miután levették a gépekről, indulhatott be az intenzíves rehabilitációja.

 

Jókedvűen és jó állapotban távozott az intenzív osztályról a művésznő, de a veszély még nem múlt el, két hónapig ugyanis súlyos állapotban volt, jelenleg is nyugalomra van szüksége. Töröcsik Marinak erős és küzdő szervezete van, így ha minden jól megy, a karácsonyt már otthon töltheti. Alföldi Róbert a Nemzeti színház főigazgatója elmondta: telefonon már lehet a művésznővel szenvedélyesen beszélgetni, ami a gyógyulás biztos jele. A színházi munkákról azonban még korai lenne beszélni, ez függ Töröcsik Mari fizikai- és lelkiállapotától - tette hozzá.

Töröcsik Marit október 14-e óta kezelték a Kútvölgyi Kórházban. A család kérésére azonban pontos információt a betegségéről eddig nem közölt sem az egészségügyi intézmény, sem pedig a Nemzeti Színház. (FH)