A Mokkában vendégeskedett hétfő reggel Till Attila, valamint Szekeres Nóra, a Megasztár két műsorvezetője, akik a hétvégi döntőről beszélgettek a műsorvezetővel. Till Attila elmondta, hogy meg kell dolgoznia a győztesnek a sikerért, ugyanis nyolc dalt adnak elő az este során. A műsorba meghívták a Megasztár 4-ből korábban kiesett Szilágyi Attilát is, aki sajátos előadói stílusával hívta fel magára a figyelmet.

Szilágyi a döntÅ‘ben is lehetÅ‘séget kap a fellépésre, mint meglepetésvendég. A stúdióban elmondta, hogy Soltész RezsÅ‘ dalát fogja elÅ‘adni, amelynek a címe gyárilag Szóljon hangosan az ének. Szilágyi két sort is elénekelt a dalból, mintegy ízelítÅ‘ként, igaz az Å‘ elÅ‘adásában ez úgy hangzott, hogy „szóljon hangosan az élet.” Hogy biztosítson minket arról, hogy nem mi értettük rosszul, meg is ismételte ugyanígy a strófát. A rögtönzött fellépésrÅ‘l videó is látható a tv2 oldalán.

A Megasztár döntőjében Király Viktor és Fekete Dávid versenyez, miután a legutóbbi fordulóban Lakatos Krisztián búcsúzott némi botrány kíséretében. Ezúttal a szervezők változtattak a szavazás menetén, amit a nézők rossz néven vettek, és a kieső játékos családja is vádaskodni kezdett, hogy egy kisegyház tagjai szavaztak Fekete továbbjutása érdekében.