A színész új filmje, a Valkyrie premierjén válaszolt a US magazine eredeti kérdésére arról, mit szólna hozzá, ha Suri nevű kétéves kislánya egyszer majd követné őket a színészi pályán. "Imádnám. Nagyon. A színészet... csodálatos élet, szórakoztathatunk másokat, miközben történeteket és karaktereket alkothatunk".

A gyereket azért nem kergetik szövegkönyvvel az asztal körül, rábízzák, mit akar kezdeni az életével: "Olyan élete van, amilyet én is szerettem volna magamnak. Mindig szerettem volna utazni, különféle kultúrákkal találkozni és magamba szívni őket, megismerni a történelmüket. Hát így neveljük mi a gyerekeinket - hogy teljes képet kapjanak a világról, különböző gondolkodásmódokról és filozófiákról, és aztán maguk tudjanak választani belőlük. Támogatom őket, bármilyen döntést is hoznak később. De egy dologhoz ragaszkodom: ha valamit akarsz, akkor csináld teljes erőbedobással. Ne csak úgy középszerűen".

Suri a színészi pályafutásból egyelőre csak azt sajátította el, hogyan kell kinyilvánítani, ha nem tetszik apa maszkja munka közben: a Valkyrie forgatásán állandóan leszedte a félszemű náci tisztet alakító Cruise szemtakaróját. "Nem tetszett neki, felnyúlt, lerántotta. Végül a sminkes lányoktól kapott egy pici teddimackót, akinek szintén ilyen szemtakarója volt, és úgy végre sikerült megszoknia rajtam is".