Az Ország Karácsonya programsorozat keretében állatsimogató, valamint élő állatokkal betlehemi jászol várja szombaton és vasárnap a gyerekeket a fővárosban. Snufit, a jászol szamarát a Fővárosi Állatkerttől kapja kölcsön a Miniszterelnöki Hivatal december 6. és 21. között tartó karácsonyi rendezvénye, a Meseváros. A csacsit nyáron túlsúlya miatt hortobágyi wellness-kúrán kellett lefogyasztani, mert az állatkert látogatói túl sok zoo csemegével tömték. Most azonban alig várja, hogy szombaton megmutathassa új alakját a gyerekeknek.

„Nagy megtiszteltetés Snufinak, hogy ő lehet a betlehemi jászolban a Kossuth téren. Ott a legjobb formáját kell nyújtania, ezért kellett a Hortobágyra küldeni. No meg egy csacsi önérzetének sem tesz jót az elhízás!”- mondta el Hanga Zoltán a Fővárosi Állatkert szóvivője. Snufit már a nyári hónapokban elszállították a Hortobágyi Nemzeti Parkba, ahol a friss levegő, a mozgás és a diéta meghozta a kellő eredményt: Snufinak ismét kellően szamárformája lett. A csacsi így visszatérhetett az állatkertbe, szombaton pedig a Kossuth téren az Ország Karácsonya-Meseváros rendezvényen debütál karcsú vonalaival, és fitten, kipihenten várja, hogy minél több gyerek megcsodálhassa vadonatúj alakját.

Snufit egyébként III. Snufinak kellene szólítani, hiszen apját és nagyapját is így hívták, viszont a családban ő az egyedüli, aki olyan jelentős karriert futott be, hogy az Ország Karácsonya betlehemi jászolának szamara lehet december 20-án és 21-én.