A Bush Cipők gyártóját elárasztották a rendelések

2008.12.22. 18:50

Az amerikai elnökre dobott cipők gyártója száz új alkalmazottat vett fel, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel. Egy iraki újságíró nyolc nappal ezelőtt hajította George W. Bush felé a cipőit egy sajtótájékoztatón Bagdadban. A riporter testvére szerint mások is állítják, hogy ők gyártották a cipőket, de azok valójában Irakban készültek. A török cipőgyártó mindenesetre 370 ezer párra kapott megrendelést a nyolc nappal ezelőtti eset és hétfő délután egy óra között - mondta Serkan Turk.

Az eredeti áron nem változtattak, továbbra is 27 dollárért (ötezer forint) kapható a Bush Cipő. Turk azt is elárulta, hogy a lábbeli nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Mindössze 300 grammot nyom egy pár.

 

Muntazer al-Zaidi sokak szemében hőssé vált, miután december 14-én mindkét cipőjét Bush felé hajította az iraki kormányfővel tartott sajtótájékoztatón Bagdadban. A 29 éves férfit hivatalos látogatáson lévő külföldi vezető elleni agresszióval vádolják, ezért öt és tizenöt év közötti börtönbüntetést kaphat. A tárgyalás december 31-én kezdődik.