Bimbózik a német-orosz jegesmedveszerelem

2009.01.04. 16:12
A nürnbergi állatkert 13 hónapos, nőstény jegesmedve-kedvence, Hópihe (Flocke) kelet-európai vőlegényt kapott e héten. Amint a német sajtót Dag Encke, a bajor Zoo igazgatója a hétvégén tájékoztatta, biztonsági okokból egyelőre rács választja el egymástól a bajor macilányt és a moszkvai hím medvét. A német zoológusok meg akarnak győződni arról, hogy összepasszol-e az ivarérett, nürnbergi jegesmedve-menyasszony és kiszemelt, 163 kilós moszkvai vőlegénye. Az egyelőre névtelen orosz hím medvének a jelek szerint bejön a német jelölt, békésen szaglászgatják egymást - jelentette vasárnap a német rádió.

Amint Dag Encke, a délnémet város állatkertjének a direktora január elején a sajtót tájékoztatta, az Oroszországból pároztatásra kölcsönkapott hím ragadozó "nagyon erős és igen domináns", ezért indokolt a nász előtti óvatosság.

Hópihe az agresszív anyjától bocs korában elválasztott, mesterségesen táplált jegesmedve-nőstény 2007 decemberében született és 10 hónapja mutatkozott be a nürnbergi Zoo közönségének. A várakozásokkal ellentétben nem keltett akkora szenzációt Németországban, mint a berlini állatkert egy esztendővel korábban világsztárrá vált Knutja, aki több milliós hasznot hozott már a fővárosi állatkertnek. (FH)


Hópihe bébiként